Edgy Veggie salladsbåt med rostade kikärtor och tahindressing

Denna lätta, vegetariska måltid med Edgy Veggie Granulat passar perfekt till en härlig sommardag! De rostade kikärtorna tillför en god krispighet till rätten.

Ingredienser:

1 påse Edgy Veggie Granulat
3 dl varmt vatten + ½ grönsaksbuljongtärning
2 tsk rökt paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk hackad basilika 

Rostade kikärtor
1 burk kikärtor
1 tsk paprika
½ tsk salt
¼ tsk peppar
1 tsk olja

Övriga ingredienser
2 hjärtsalladshuvud
10 körsbärstomater
1 paprika
1 burk majs
2 dl ärtor
½ gurka 

Tahindressing
1 msk tahin
1 tsk citronsaft
1 tsk sirap
¼ tsk cayennepeppar
Vatten


Så här gör du:
Häll av vätskan ifrån kikärtorna och blanda dem med 1 tsk paprika,  ½ tsk salt, ¼ tsk peppar och 1 tsk olja i en skål. Fördela kikärtorna på en bakplåt och rosta dem i ugnen i ca 35 min i 175°C. Skaka plåten efter halva tiden så att kikärtorna blir jämt rostade.

Medan kikärtorna är i ugnen, lägg Edgy Veggien i blöt i 3 dl varm grönsaksbuljong. När Edgy veggien har tagit upp vätskan, tillsätt 2 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk lökpulver, 1 tsk vitlökspulver och 2 tsk hackad basilika och blanda väl. Skär tomat, gurka och paprikan i små tärningar.

Knäck salladsblad och använd som skålar. Fyll med grönsakerna. Lägg också i de rostade kikärtor, majs och ärtor. Toppa med Edgy veggie. 

Blanda tahindressingen. Blanda tahin, citronsaft, sirap och cayennepeppar i en liten skål och tillsätt vatten till önskad konsistens. Häll tahinidressingen över salladen.